Burgemeester van Lommel reageert op het ontslag van zijn schepen Anick Berghmans: “Die geruchten? Ik heb daar met haar over gesproken”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anick Berghmans (Sp.a) bood vrijdag in een open brief haar ontslag aan als schepen in de Lommelse gemeenteraad. Berghmans ontkent wel dat ze iets te maken heeft met de plofkraken.

“Voor haar moet dit ongetwijfeld een moeilijke beslissing zijn geweest”, reageert Lommels burgemeester Peter Vanvelthoven (Sp.a) in Het Belang van Limburg. “Toen Anick zich in 2006 voor het eerst presenteerde aan de Lommelse kiezer, bleek ze met haar 1.111 voorkeurstemmen heel geliefd.”

Toch maakte zich geen aanspraak om schepen te worden. Dat gebeurde wel in 2014 toen ze bevoegd werd voor dierenwelzijn, het jonge kind en evenementen. "Haar jeugdige enthousiasme en vrolijke karakter maakten haar erg geliefd bij kinderen en hun ouders.”

Al waren er natuurlijk ook de vele geruchten die de ronde deden. Anick zou kampen met een drugsverslaving. “Die geruchten bleef ze steevast ontkennen”, aldus Vanvelthoven.