Anick Berghmans reageert voor het eerst over haar betrokkenheid bij de plofkraken en neemt ook ontslag als schepen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anick Berghmans, de Lommelse (ex)-schepen van Sp.a, die deze week ondervraagd werd over de plofkraken, heeft voor het eerst gereageerd. Ze heeft besloten om ook haar ontslag aan te bieden als schepen.

Berghmans maakte haar ontslag bekend in een open brief. Ze ontkent ook met klem iets te maken te hebben met de plofkraken. “Ik ben geschokt door wat er in de pers geschreven wordt en welke onwaarheden daarin verkondigd worden, voornamelijk met betrekking tot mijn persoon. Ik zal me uiteraard ter beschikking houden van het gerechtelijk onderzoek. Gezien het geheim van het gerechtelijk onderzoek zal ik niet communiceren met betrekking tot de inhoud van dit lopende onderzoek.”

“Omwille van bovenstaande en omwille van het feit dat ik al mijn energie wil gebruiken om mijn naam te zuiveren, heb ik besloten om een stap opzij te zetten en mijn ontslag aan te bieden als schepen en als gemeenteraadslid. Ik denk dat dit ook nodig is in het belang van de verdere goede werking van het stadsbestuur en de stadsorganisatie en in het belang van de Lommelaars.”

Berghmans werd woensdag opgepakt voor ondervraging over haar aandeel bij de plofkraken. Na verhoor werd ze weer vrijgelaten, al is ze wel officieel in verdenking gesteld.