Wie dit weekend de barbecue aansteekt moet extra voorzichtig zijn

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Ongetwijfeld gaan komend weekend veel mensen nog eens de barbecue aansteken. Het is met dit weer extra opletten geblazen.

De brandweerzone Oost Vlaams-Brabant waarschuwt voor de gevaren van barbecueën met dit warme zomerweer. In Pellenberg, bij Lubbeek, is een grasveld van zo’n 150 vierkante meter afgebrand.

De reden van de is de droogte en een onstabiele barbecue. Dat schrijft VRTNWS. De brandweer moest uitrukken om de brand te blussen. Ook in Rotselaar en Holsbeek waren er gisteren verschillende grasbranden.

ENKELE TIPS
Tim Renders van de brandweer legt uit hoe je met dit weer veilig de barbecue kan aansteken. "Zorg er altijd voor dat je barbecue stabiel staat, uit de wind en dat hij op een niet-brandbare ondergrond staat. Op het gras barbecueën is niet zo'n goed idee met deze temperaturen. Zorg er ook altijd voor dat je een tuinslang bij de hand hebt en liefst ook een emmer met zand en gebruik zeker nooit aanmaakvloeistof."

Verder is het ook raadzaam om je composthoop in de gaten te houden. Compost kan erg warm worden en als er dan droog materiaal in de buurt komt, kan er vuur ontstaan. Ook als er glas op de grond ligt, kan dit als een soort vergrootglas gaan werken en kan er vuur ontstaan.