VTM

Dolgedraaide man takelt zijn vrouw uit Maaseik op beestachtige manier toe: Ze wordt door de politie halfnaakt onder het bloed, alcohol en urine aangetroffen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was een gruwelijke ontdekking die de agenten in de zomeravond van 2015 deden. Ze deden de ontdekking toen ze de deur opende van een bestelwagen. Daar troffen ze een zwaar toegetakelde vrouw aan.

De agenten troffen het halfnaakte en bebloede lichaam van een 42-jarige vrouw uit Maaseik aan. Toen de agenten haar vonden, verloor ze het bewustzijn. De vrouw had in de vooravond even het psychiatrisch ziekenhuis Asster verlaten om haar telefoon thuis te gaan halen.

EX-MAN
De vrouw keek ook goed rond dat haar ex-man niet in de buurt. Die was de laatste tijd zeer gewelddadig, kwam Het Laatste Nieuws te weten. Toen de vrouw maar niet terugkeerde, werd er alarm geslagen. De politie trof in het appartement niet de vrouw aan, maar wel glasscherven en plukken haar. Er waren ook bloedsporen merkbaar in de zetels.

BEBLOEDE MAN
Een buurvrouw had ook gehoord hoe een mannenstem de vrouw uitschold voor ‘hoer’. Meteen werd duidelijk dat haar ex-vriend haar had opgewacht op haar appartement. Rond 22.30 kregen de agenten een melding dat er man was gesignaleerd aan het tankstation in Kortessem met een volledig bebloed hemd. De agenten konden de man rond 23.50 uur arresteren.

ALCOHOLPROBLEEM
“Mijn vrouw ligt met haar zatte botten in de auto”, zei de man tegen de agenten. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden kneuzingen en schaafwonden over heel haar lichaam en 3,1 promille alcohol in het bloed. Na twee weken mocht de vrouw het ziekenhuis verlaten. Ze overleefde het horrorincident, maar overleed in de zomer van 2017 ten gevolge van een alcoholprobleem.

INJECTIESPUIT
“Ze beweerde dat beklaagde haar opwachtte in het appartement en tekeer ging als een beest. Hij dreigde met een injectiespuit – waarvan hij beweerde dat ze HIV bevatte - en zei in de buurt van het kanaal dat haar hetzelfde zou overkomen als Patrick Dewael, waarmee hij Steve Stevaert bedoelde. Zij moest een fles Vodka drinken en intussen bleef hij maar slaan. Hij duwde een sigaret uit op haar, urineerde op haar en brak haar pols. De hele camionet rook naar Eau de Cologne”, zei de vrouw in eerdere verklaringen.

HORRORFILM
De dader zegt dat hij gewoon zijn 2.000 euro terugwilde. "Zij bedreigde mij met een mes en van het één kwam het ander. Ik was het gewoon dat ze in coma was door de drank.” De dader zegt ook dat hij net voor de feiten de horrorfilm ‘Hostel’ had gekeken en zou zich hebben laten inspireren door die film. De 50-jarige dader uit Alken riskeert voor de foltering en poging tot moord met voorbedachten rade een celstraf van zeven jaar.