Twee meisjes uit Lanaken werden jarenlang misbruikt zonder dat ze het zelf wisten: "Drugs in de spaghetti"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Agneta ­Dumarteau (nu 35) en haar jongere zus Vanessa (29) uit Lanaken werden jarenlang misbruikt door hun stiefvader Jean C zonder dat ze het zelf wisten. Het was pas in 2005 dat ze het te horen kregen.

De twee zussen kregen een brief in de bus. “Mogelijk bent u het slachtoffer in een zedenzaak", stond er te lezen. De twee zussen dachten dat het een vergissing was. Ze wilden zelfs eerst naar het verhoor gaan, tot de agenten de schokkende filmpjes toonden waar de meisjes naakt op het bed lagen van hun gewezen stiefvader, staat te lezen in Het Nieuwsblad. De beelden zijn gemaakt tussen 2003 en 2006.

Harde beelden
Het zijn harde beelden die de meisjes te zien kregen. En hoe komt het dat ze van niets wisten? Hun gewezen stiefvader deed grote dossisen drugs in hun spaghettisaus. Zo zouden ze zich niets meer herinneren.

Pervert
Het Openbaar Ministerie is ook geschokt door de feiten. "Hij is een pervert in de ergste zin van het woord", klonk het. Jarenlang bleef de verkrachter onder de radar. Per toeval doken de beelden op in september 2015, in het kader van een drugsonderzoek.

Celstraf
De procureur vorderde gisteren een effectieve celstraf van acht jaar. De zussen hoopt dat de rechter ook die strafmaat zal hanteren. "Nog elke dag ben ik doodsbang van hem”, zegt de oudste van de twee vrouwen. “En hij moet ons zeggen welke cocktail van drugs hij ons heeft gegeven. Ik heb moeite om kinderen te krijgen, mijn zus is hartpatiënte. We zullen helaas nooit weten wat hij allemaal in ons lijf heeft gepompt.”