Tips om deze snikhete dag goed door te komen: Blijf zoveel mogelijk binnen, eet goed,...

bron: Federale politie
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Het is vandaag opnieuw een zeer warme dag. De temperatuur stijgt opnieuw richting de 30 graden.

Het is belangrijk dat je je levensstijl aanpast aan het warme weer. We zetten alvast enkele tips op een rij hoe je deze warm dag goed kan doorkomen.

TIP 1
Drink minstens twee liter water per dag (meer als u veel transpireert), ook als u geen dorst heeft, en drink verspreid over de dag. Neem water mee als u naar buiten gaat. Wees matig met alcohol en cafeïnehoudende dranken, deze hebben een vochtafdrijvend effect.

TIP 2
Denk aan uw huid wanneer u naar buiten gaat! Smeer de onbedekte huid goed in met een zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor zeker bij jonge kinderen is een sunblock een must!

TIP 3
Ga indien mogelijk alleen ‘s morgens naar buiten. Vermijd als het erg warm is buiten te komen tussen 11.00 en 17.00 uur. Tijdens die uren verhoogt het ozongehalte en de vervuilende deeltjes van uitlaatgassen maken de lucht ongezond om in te ademen. Smog kan leiden tot kortademigheid, hoofdpijn en irritatie aan luchtwegen en ogen.

TIP 4
Blijf goed eten, eiwitrijk en met voldoende vitaminen, en zorg voor voldoende zoutopname. Groenten en fruit zijn aan te bevelen omdat deze een hoog percentage water bevatten en een natuurlijke bron zijn van vitamines en minerale zouten. Zorg voor goede koeling van etenswaren en zorg voor goede hygiëne in de keuken; bij hoge temperaturen bederft voedsel eerder, waardoor u sneller diarree kunt krijgen en veel vocht kunt verliezen.

TIP 5
Als u het warm heeft, maak dan uw gezicht, hals, polsen en benen nat en herhaal dit regelmatig. Een nat washandje of ijszak werken ook verkoelend.