VTM

Salah Abdeslam heeft voor het eerst gesproken over de aanslagen in Parijs

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
Na maandenlang zwijgen heeft Salah Abdeslam donderdag eindelijk gesproken over de aanslagen in Parijs. Hij deed dat tegen een onderzoeksrechter. Dat meldt RTL France.

Abdeslam is de enige overlevende terrorist van die aanslagen op 13 november 2015 in Parijs. Een getuigenis van hem zou de speurders veel informatie kunnen bezorgen over hoe de aanslagen voorbereid zijn en welke eventuele andere plannen er nog waren.

De terrorist zegt geen spijt te hebben van de aanslagen. Het tegendeel is waar. “We vallen jullie niet aan omdat jullie varkensvlees eten, wijn drinken of muziek beluisteren”, zei hij onder meer. “De moslims verdedigen zich alleen tegen wie hen aanvalt. Zet uw woede opzij en denk eens goed na, jullie ondergaan dit lijden door de vergissingen van jullie leiders.”

Dan had Abdeslam gezegd wat hij wilde en hulde hij zich weer in stilzwijgen. Bij de aanslagen van Parijs op 13 november kwamen 130 slachtoffers en 7 terroristen om het leven. Hij overleefde omdat er een technisch defect was aan zijn bommengordel.