Morgen en zaterdag is er opnieuw een spoorstaking en het is ook al duidelijk welke reizigers de dupe zijn

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf vanavond 22 uur is er opnieuw een spoorstaking. Een staking die georganiseerd werd door de socialistische vakbond ACOD.

Door die staking zal het treinverkeer morgen en overmorgen fel verstoord zijn. Het is de eerste keer dat de NMBS tijdens een staking overschakelt naar een minimale dienstverlening. De NMBS raadt iedereen aan om alvorens te vertrekken hun website te raadplegen.

Sinds gisteravond staat er op de website van de spoormaatschappij een overzicht van alle treinen die vanaf vanavond tot morgenavond geschrapt worden. De verwachting is dat één trein op drie zal rijden.

Het Nieuwsblad kwam tot de conclusie dat de IC-treinen voorrang krijgen. ‘In de spitsuren rijdt ook een aantal ­S- en L-treinen. Vooral de reizigers van de IR-treinen zijn de ­dupe’, staat er te lezen.

De NMBS is realistisch.“Sowieso zal de reiziger 's ochtends kunnen zien of zijn trein die dag rijdt of niet”, luidt het daar.

Het is ook niet toevallig dat het ACOD vrijdag en zaterdag uitgekozen heeft om te staken. Vrijdag begint de vakantie en dus ook de uittocht naar het zuiden. “Het wordt zeker een ­lange en extra drukke avondspits”, zegt Joni Junes van VAB. “Voeg daar nog het extreem mooie weer aan toe en je weet dat er ook op zaterdag grote files dreigen, zowel richting het zuiden als naar de kust.”