Kinderen (2,5 en 7 jaar) vervelen zich en besluiten dan maar naar de brandweer te bellen: "Ons huis staat in brand en wij zitten vast"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Twee kinderen hebben wel een aparte manier gevonden om de verveling tegen te gaan. Ze belden de brandweer met de melding dat hun huis in brand stond.

Donderdagochtend rond 7 uur kreeg de brandweer het verontrustende telefoontje. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het brandweerkorps van Diksmuide rukte uit met de grote middelen.

Het kindje van zeven jaar had immers gezegd dat het huis in brand stond en ze niet meer konden ontsnappen. Zo'n 27 brandweermannen en vijf wagens rukten uit naar de Hendrik Consciensestraat in Diksmuide. 

Dure factuur
Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er helemaal geen rook te zien. "Het was maar een grapje", kregen ze van de kinderen te horen. De moeder van de kinderen kreeg ook een telefoontje van de hulpdiensten met het nieuws.

De moeder zal nu de factuur moeten betalen. “De factuur van de brandweer zal inderdaad volgen en de ouders zullen die moeten betalen. We zijn nu in overleg of het nodig is om een proces-verbaal op te stellen”, reageert de politiecommissaris van Diksmuide aan Het Nieuwsblad.