VTM

Brits koningshuis doet uitspraken over de jonge prins George die bij sommigen de wenkbrauwen serieus doet fronsen

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is kritiek gekomen op de jonge prins George. Er zijn foto’s van hem verschenen waarop te zien is hoe hij speelt met een pistool.

Volgens sommigen kan dit want een prins hoort niet met wapens bezig te zijn. Al is dat niet de mening van het Britse koningshuis.

“George is een jongen en op die leeftijd zijn die nu eenmaal in de ban van wapens”, verklaart de woordvoerder van de koninklijke familie. `Da's altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. George verschilt niet van andere jongetjes. Trouwens, hij zal in de toekomst sowieso met wapens geconfronteerd worden aangezien hij een militaire carrière zal nastreven.” 

CRITICI NIET ONDER DE INDRUK
“Net als zijn opa Charles, zijn papa William én zijn oom Harry zal ook George in het leger dienen. Om de vréde te helpen bewaren. Want wapens zijn er niet alleen om oorlog te voeren, maar ook om vrede te bewerkstelligen.” 

De hele uitleg doet bij critici toch serieus de wenkbrauwen fronsen. “Het zou mooi mocht George de eerste Britse prins zijn die géén wapens aanraakt”, besluiten zij.