VTM

Gigantisch probleem voor Joke Van de Velde: “Het loopt de spuigaten uit”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Ook Joke Van de Velde pikt haar graantje mee van het WK. Ze ging in zee met gokkantoor Ladbrokes en zet op haar Instagram mensen aan tot gokken.

Joke maakt natuurlijk niet zomaar reclame voor het gokkantoor. Ze krijgt daar waarschijnlijk een fors bedrag voor, schrijft Het Nieuwsblad. “Je kan je afvragen of dat ethisch wel oké is”, zegt woordvoerder Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie. “Influencers richten zich op jonge mensen. Die zijn enorm vatbaar.”

De kansspelcommissie lanceerde onlangs nog de campagne ‘FC Losers’ om jongeren te waarschuwen voor gokken. Maar voorlopig kunnen ze niets beginnen tegen het gokkantoor. Het mag influencers inzetten. Een nieuwe Kansspelwet van minister voor Justitie Koen Geens (CD&V) zou dit jaar nog wel de regels verstrengen. Marjolein De Paepe hoopt dat de wet een antwoord zal bieden op de toevloed aan gokreclame. “Want het loopt de spuigaten uit.”

Joke zelf ligt niet wakker van de kritiek. “Mensen op Instagram zijn volwassen genoeg om zelf een beslissing te nemen”, zegt ze. “De meeste van mijn volgers zijn tussen 25 en 45 jaar.”