VTM

Christophe Deborsu is heel duidelijk: “Om die reden maak ik een documentaire over Bo Van Spilbeeck”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Bo Van Spilbeeck (59) werkt samen met Christophe Deborsu aan een documentaire voor de Waalse zender RTL-TVI. Ze gingen al samen op stap in Parijs.

Dat Van Spilbeeck als eerste mediafiguur besloot om voortaan als vrouw door het leven te gaan, was groot nieuws. “En in heel Europa, heb ik de indruk”, vertelt Deborsu in Het Nieuwsblad. “Overal waar ik kwam, zag ik Bo in de journaals. Ook bij ons beheerste haar transitie het nieuws. Daarom maak ik een documentaire over haar. De opnames zijn nog maar pas begonnen, dus veel kan ik er nog niet over vertellen. Maar ook bij ons kijken ze met veel aandacht naar Bo's verhaal.”

Deborsu werkt nu drie jaar voor de RTL-TVI. Hij presenteert de Waalse tegenhanger van ‘De Zevende Dag’. “Ik had Bo uitgenodigd voor een interview”, gaat Deborsu verder. “En zo leerde ik haar kennen.”

Twee dagen geleden waren ze nog samen in Parijs. Zij was daar uitgenodigd om een award uit te reiken tijdens de Out d'Or, een prijsuitreiking van journalisten voor de homo- en transgendergemeenschap. Van Spilbeeck gaf er het beeldje voor “beste documentaire” aan haar Franse collega-journaliste Elodie Font. Dat fragment zit al zeker in Deborsu's documentaire.