VTM

An Lemmens wordt geviseerd, maar laat zich niet doen: "Ze willen dat ik mijn mond hou"

bron: Het Laatste Nieuws/Humo
door: PMN
Afbeelding bron: VTM
An Lemmens slaagde erin om m een kinderbezoek aan een broodfokker op de Roefeldag van de gemeente Putte te laten annuleren. Het zorgt nog steeds voor gemengde reacties.

An is niet te spreken over broodfokkers. “Ze hebben geen aandacht voor het geestelijke en lichamelijke welzijn van hun honden. Zo kweken ze fysiek en mentaal ongezonde pups. Als je als ouder zo’n pup voor je kinderen koopt, riskeer je hen op te zadelen met een ernstig ziek of karaktergestoord dier. Na zes maanden blijkt dat beest dan ‘onhandelbaar’ of doodziek en krijgt het bij de dierenarts een spuitje. Of het belandt in een asiel", zegt An in Humo.

”Ik kan de klachten voor laster en eerroof amper nog tellen. Broodfokkers willen dat ik mijn mond hou en slepen me voortdurend voor de rechter. Ik heb alle zaken gewonnen, maar moest mijn bankrekening plunderen om de advocaten te betalen."

"Ook nu weer moet ik op sociale media lezen dat mijn Instagram-bericht enkel diende om zelf extra aandacht te krijgen. Mensen die zo’n onzin schrijven, weten niet hoeveel centen ik investeer in mijn strijd tegen de broodfok. Ik kom op voor de zwakkeren, zowel voor de dieren als voor alle gezinnen die door broodfokkers bedrogen worden."