VTM

“Het is zeer pijnlijk wat Koning Albert doet bij Delphine Boël, maar als dit slecht afloopt zijn de gevolgen voor haar verschrikkelijk”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert moet voorlopig geen DNA afstaan aan Delphine Boël. Het ziet er eigenlijk ook niet goed uit voor de buitenechtelijke dochter van de koning.

“Dat deze delicate zaak op deze manier gevoerd moet worden... Ik vind dat heel pijnlijk. Waarom is het vele jaren geleden al niet gelukt om hier een menselijke oplossing voor te vinden? Er was een bemiddelaar aangesteld, maar dat heeft toen nergens toe geleid. En nu... Eerlijk gezegd vrees ik ervoor dat deze zaak nog zal escaleren. Dit is in feite een slechte soap”, legt royaltywatcher Pol Van Den Driessche uit in TV-Familie.

Populair
“Mocht Albert destijds Delphine omarmd hebben, hij zou ongelooflijk populair geworden zijn. Maar dat heeft hij dus niet gedaan, integendeel. Tot de grote ontgoocheling van zijn buitenechtelijke dochter, want dat is Delphine wel degelijk. Logisch dat ze erkend wil worden. Om een deel van Alberts erfenis is het haar zeker niet te doen.”

Hoog spel
Thierry Debels, ook royaltywatcher, denkt niet dat Delphine zal opgeven. Dit is voor haar echt een levensstrijd geworden, iets dat ze nooit zal opgeven. En ze heeft daar al veel geld tegenaan gesmeten. Als je alles bij elkaar telt, is Delphine ongeveer al 100.000 euro kwijt. Alleen aan advocaten. Ik snap haar, hoor. Zij wil gewoon gerechtigheid.”

Geen erfenis
Voor Jacques Boël, de man die Delphine opgevoed heeft, is het ook geen prettige zaak. “Hij heeft haar onterfd omdat hij het afschuwelijk vindt dat zijn naam betrokken is in een schandaal dat het koningshuis treft. Ze heeft een groot risico genomen door alles in te zetten op die zaak van Alberts vaderschap. Slotsom kan zijn dat Delphine álles zou verliezen.”