Frank Deboosere kondigt opnieuw snikheet weer aan: “Heel straf allemaal! De temperatuur stijgt weer naar zo’n 30 graden”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Frank Deboosere begint stilaan maar zeker toch zorgen te maken over het weer. Dat laat hij vandaag weten.

“Ik durf het bijna niet zeggen, maar het zou eigenlijk moeten regenen”, zegt hij aan Radio 2. “De natuur staat veel te droog. Maar ik zie geen regen op de weerkaarten, op zo eens een spatje na. Dat is echt een probleem aan het worden.”

“En ook vandaag wordt het zonnig in het hele land. De temperatuur stijgt naar zo’n 26 graden in de Kempen. Aan de kust duurt het wat langer voor de zon komt. Daar blijft de temperatuur steken op zo’n 21 graden.”

Korste nacht en langste dag
“Vannacht wordt de kortste nacht. Morgen krijgen we dan de langste dag. Morgenochtend kan het een spatje gaan regenen en de wind wakkert aan. Het wordt veel koeler met 18 graden. Vrijdag ook droog weer met opnieuw 18 graden en dat is ook zo zaterdag. Al is er dan wel minder wind."

“Vanaf zondag en een groot deel van volgende week zijn we dat koude weer kwijt. De temperaturen stijgen dan ook. Zondag krijgen we zon en 22 graden. Maandag haalt het kwik zelfs 25 graden. Volgende week is het een hele week lang zomerweer en warm met temperaturen tot 30 graden. Ik vind dat straf."