Koningin Maxima reageert voor het eerst op het verlies van haar jongste zus: “Het is loodzwaar maar ik heb wel één troost”

bron: Vorsten.nl
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koningin Maxima heeft geen makkelijke periode achter de rug. De Nederlandse koningin verloor haar jongste zus Ines. Ze pleegde zelfmoord.

Intussen is Maxima weer aan het werk. Ze deed dat met een bezoek aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) in Groningen.

“Vandaag ben ik weer aan het werk gegaan na een moeilijke tijd. Ik ben eigenlijk blij dat ik dit bezoek aan het protonentherapiecentrum in Groningen heb kunnen doen omdat het zoveel betekent voor mensen met kanker”, zei Maxima tijdens haar bezoek.

Troost
De koningin wilde ook wel iets kwijt over de dood van haar zus. “Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ook ziek. Zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden.” 

“En ik wil echt mijn hele grote dank uitspreken voor de talloze brieven, berichten en blijken van medeleven. Het heeft ons echt geholpen. En ik wil ook danken voor het respect dat iedereen heeft gehad voor mijn familie in deze hele zware periode. Dank, dank.”