VTM

Tom Waes in ziekenhuis na ongeval en wordt vandaag geopereerd: Hij botst tegen hoge snelheid frontaal op auto

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Tom Waes is betrokken geraakt bij een ongeval. De tv-maker van Eén werd meteen naar het ziekenhuis gebracht.

Al vijf jaar plant Tom met zijn vrienden een fietsvakantie in. Dit keer ging het in Spanje van Alicante naar Malaga, een stuk door de bergen van de Sierra Nevada.

Het Nieuwsblad schrijft dat het zaterdag goed fout liep voor Tom. Op vijftig kilometer van de eindbestemming raakte hij betrokken bij een ongeval. Tom was net bezig aan een afdaling en haalde dus een grote snelheid.

“Een dom ongeluk”, zegt Tom Waes, “we waren in groep aan het afdalen. Achter een auto, want we hanteren de regel dat we tijdens het dalen niet inhalen. In een bocht moest de auto voor ons uitwijken voor een geparkeerde vrachtwagen. Ik week uit en kwam op het andere rijvak terecht. Daar knalde ik frontaal tegen een auto.” 

Het is een wonder dat hij het overleefde. “De dame die in de auto zat, dacht dat ze iemand had doodgereden. De mensen die achter me reden, stonden met tranen in de ogen naar mij te kijken. Mijn fiets lag in drie stukken. Ik ben tegen de voorruit van die auto gevlogen, over de wagen gerold en ben op mijn voeten geland.”

“Het kan gek klinken, maar ik denk dat mijn jarenlange judotraining me gered heeft. In een reflex wist ik dat ik moest rollen. Ik dacht dat ik niks had, maar zag mijn sleutelbeen omhoog staan en voelde de pijn opkomen. Met mijn schouder moet ik die auto geraakt hebben”.

“De hulpdiensten werden direct verwittigd, drie kwartier later lag ik in een ziekenhuis in Malaga. Ook mijn vrienden hebben de juiste dingen gedaan, zelfs de mensen in de auto die ik geraakt heb, waren heel behulpzaam. Ik ben blij dat het maar een kleine Ford was en geen hoge jeep of SUV. Ik ben ook blij dat de mensen in die auto niks hebben, want dit was mijn fout.”

Tom is al terug in België. Hij gaat vandaag onder het mes. "Het sleutelbeen is gebroken op twee plaatsen. Een vrij complexe breuk, maar binnen een paar weken kan ik weer functioneren. Normaal kan ik over twee weken vertrekken voor Reizen Waes. Vanavond (gisteren, nvdr.) heb ik de match van de Rode Duivels in het ziekenhuis gezien, in mijn zetel. Ik besef dat ik een goede engelbewaarder heb.”