Weervrouw Jill Peeters heeft nieuws: “Het wordt stukken zonniger en ook stukken warmer. De temperatuur gaat dan ook flink de hoogte in”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Weervrouw Jill Peeters heeft een blik gegooid op de weerkaarten. En het is nu wel zeker, er komt warm en zonnig weer op ons af.

We werden vandaag wakker onder een grijs wolkendek. “Ja, er is regen gevallen”, zegt weervrouw Jill Peeters bij VTM-Nieuws. “Het ging telkens om lichte regen en ook niet in grote hoeveelheden. In de namiddag wordt het droog en krijgen we opklaringen. Al gaat het wel een hele tijd duren vooraleer die opklaringen het oosten van het land bereiken.”

Temperatuur
“Het kan vandaag al 23 graden worden in het binnenland. En het gaat in de loop van de week nog warmer worden. Dat zal het geval zijn vanaf woensdag. Dan wordt het stukken warmer en zonniger.”

En dus gaat de temperatuur ook weer de hoogte in. “Het is best mogelijk dat we in de Kempen woensdag richting 30 graden gaan”, voorspelt Jill. “In het binnenland wordt het 27 graden.”

“Donderdag trekt er eerst een storing over ons land, maar daarachter zitten er opklaringen. De wind komt dan weer vanuit het noorden en zeker met zon wordt het dan aangenaam weer. Dan gaan ook de nachten weer een stuk minder warm worden.”