Voedingsexperte zegt dat we helemaal fout bezig zijn: “Dit is één van de meeste voorkomende fouten die men maakt bij vermageren en dat heeft niets met je calorieën te maken"

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Daily Mail
Veel vrouwen gaan de strijd met de kilo’s aan. De Colombiaanse voedingsexperte Dana James doet echter geen al te fraaie ontdekking. Ze zegt dat we totaal verkeerd bezig zijn.

Volgens Dana is vermageren meer dan alleen maar je calorieën tellen. “Het is veel gecompliceerder dan dat”, zegt ze. “Wie wil vermageren zet zijn hele leven op zijn kop. Dat is helemaal verkeerd.”

Dana helpt al twaalf jaar lang vrouwen met vermageren. Ze weet als geen ander welke factoren er een belangrijke rol spelen bij het vermageren, buiten dan calorieën tellen en sporten.

SLAAP

“Een gebrek aan slaap kan je hongergevoel doen toenemen”, zegt de voedingsexperte. “Je hersenen zullen reageren op het gebrek aan koolhydraten en vet. Daarom is het aangeraden een nachtrust van minstens zeven uur te respecteren.”

EMOTIES

Volgens Dana spelen emoties ook een belangrijke rol als je wil vermageren. “Wanneer klanten bij mij langskomen, vraag ik meestal of er iets gebeurd is in hun onmiddellijke omgeving. Het kan dan gaan om een ruzie met iemand om wie je geeft of misschien nog iets anders”, merkt Dana op. “Onderzoekers hebben ontdekt dat zwaarlijvige mensen minstens één negatieve jeugdervaring hebben die niet verwerkt is, zoals bijvoorbeeld misbruik of fysiek geweld. Dat was zo bij 75% van de mensen het geval.”

HORMONEN

Dana merkte ook op dat wanneer het gewicht van vrouwen plots stijgt, ze dit wijten aan schildklier, maar dat is volgens haar niet altijd het geval. “Ze spelen een belangrijke rol in regelen van ons metabolisme, maar er zijn ook nog andere hormonen die een rol spelen bij je gewicht. Ik denk bijvoorbeeld aan adrenaline, insuline en je geslachtshormonen, zoals oestrogreen.”

FOUTE  EETGEWOONTES

Tot slot raadt Dana iedereen op te letten met het voedsel dat je eet. Velen onder ons hebben immers foute eetgewoontes “Je kan best veel groenten eten”, zegt ze nog. “Zo kan je je ongezonde manier van eten stilaan beginnen afbouwen.”