Opschudding in Genks café zaterdagavond: Gemaskerde mannen dringen het café binnen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Zaterdagavond was er opschudding in een café in de Genkse wijk Kolderbos. Een groep gemaskerde mannen drong er café binnen.

De gemaskerde mannen waren te voet. Eens ze binnen waren in het café, sloegen ze met honkbalknuppels en andere voorwerpen de ramen en de inboedel aan diggelen, zo maakte de lokale politie zondag bekend.

Verdachten
De raid op het café gebeurde zaterdagavond om 19 uur. De politie kon een uurtje later op het kruispunt van de Roodkruisstraat en de Boekweitstraat een 25-jarige verdachte op uit Genk. Enkele uren later werd in Hondsbos een 30-jarige man uit Genk voor verhoor meegenomen. De politie van de zone CARMA (As, Bocholt, Bree, Genk, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Zutendaal) liet het tweetal later weer vrij, vernam Het Nieuwsblad.

Sluiting
Genks burgemeester Wim Dries (CD&V) denkt eraan om het café in kwestie voor drie maanden langer te laten sluiten. Vorig jaar liet hij de zaak ook al eens voor drie maanden sluiten en legde hij vervolgens een sluitingsuur tot eind maart op.

Drugs
Het café is ook niet onbesproken. De Genkse burgemeester kreeg op 11 juni al melding waaruit blijkt dat er opnieuw problemen waren inzake geluidshinder, nachtlawaai en drugs. “Er was sowieso al voor volgende week een hoorzitting gepland om een beslissing over het café te nemen. Deze raid van zaterdagavond vormt een nog zwaarder feit”, aldus Dries.

Tags genk café raid