School wordt geteisterd door zeer agressieve jongerenbende. Dit is wat ze doen met een onschuldige student die weigert om zijn fiets af te geven

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Daily Mail
Een jongerenbende maakt een school onveilig. De schooldirectie staat voorlopig machteloos.

Het Ashburton College in Nieuw-Zeeland gaat gebukt onder de jongerenbende. De jongens zijn niet ouder dan 10 jaar, maar gedragen zich bijzonder agressief.

Ze spraken een schoolgenoot aan en wilden zijn fiets stelen. Toen de jongen dat weigerde, brak er een serieus gevecht uit. De student kreeg een rake vuistslag te verwerken. 

Er kwamen heel wat omstaanders kijken naar het gevecht, iemand heeft het zelfs gefilmd. Een bezorgde moeder zegt dat het geweld er de voorbije jaren fors is toegenomen. “Leraren kunnen de veiligheid van de leerlingen niet meer garanderen”, zegt ze. “Mijn kind en zijn vriendjes durven zelfs de schoolkantine niet meer bezoeken. Ze zorgen er voor dat ze nooit alleen zijn op school.”

De schooldirecteur ziet toch nog een positief puntje. “Ik zag tijdens dat gevecht toch nog enkele andere studenten die probeerden om de aanvallers te overmeesteren.”