VTM

Stafke uit ‘De Buurtpolitie’ heeft forse bedreigingen gekregen: “Daar stond een man met een mes in zijn handen en die zei mij dit”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Luc De Rick (59) duikt regelmatig in ‘De Buurtpolitie’ op. Hij speelt de rol van Stafke.

Luc is een grote fan van Andy Peelman, die ook meespeelt in de serie. De twee staan dan ook regelmatig samen op de set. “Meestal staan mijn scènes er van de eerste keer op, behalve toen Andy mij aan het lachen bracht”, zegt Luc in Dag Allemaal.

“Hij had er een missie van gemaakt om mn eerste take in 't honderd te doen lopen. Alles haalde hij uit de kast. Ja, natuurlijk kreeg ik de slappe lach. Andy Peelman is inmiddels uitgegroeid tot een echte vedette. Terecht! Hij is zo'n fijne collega.”

Luc was vroeger buschauffeur. Toen hij heeft wel eens forse bedreigingen gekregen. “Er stapte toen een man een mes op de bus”, weet Luc nog. “Je denkt toch niet dat ik ga betalen’. Ik was m'n leven niet beu en ben er niet op ingegaan. En dan waren er nog jongeren die een vuurtje wilden stoken in de bus. Die gasten van tegenwoordig hebben nog weinig respect. Toch deed ik m'n job graag. Vorig jaar, op mijn 58ste, ben ik met pensioen gegaan.”