“Hij is een knettergekke crimineel”. En toch was de deur van de isoleercel niet op slot. De man kon ontsnappen met verschrikkelijke gevolgen. “En wat hij nu doet is opnieuw een klap in ons gezicht”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Lahcen M. was naar eigen zeggen op 11 februari 2016 zichzelf niet. Hij slaagde er in om te ontsnappen uit een isoleercel. De gevolgen zijn niet min.

Lahcen was die ochtend al heel vroeg wakker door het lawaai bij zijn buren. Het maakte hem helemaal van streek. De man stond er naakt voor de badkamer en spoot met de douchekop water door het venster. “Wat later stond hij met een bezemsteel buiten een schijngevecht na te spelen. Vervolgens trok hij alle gordijnen in het huis af en gooide die over zijn bejaarde moeder in de zetel, vernam Het Laatste Nieuws.

De man had al psychische problemen in het verleden en werd naar de spoed gebracht in een ziekenhuis in Heusden-Zolder. Lahcen was die dag knettergek en werd in een isoleercel gestopt die niet op slot was. Hij kon ontsnappen en vermoordde op zijn tocht ook Lisette Meerten.

De man zijn advocaat zegt dat zijn cliënt momenteel in de psychiatrie zit en goede resultaten boekt. Hij wil hem zelfs opnieuw laten onderzoeken om te bekijken of hij vrij kan kan komen. 

Kelly Dirkx, dochter van het dodelijk slachtoffer Lisette (54), hoopt dat het nooit zover zal komen. “Ik moet vandaag tegen mijn vierjarig kindje zeggen dat zijn oma door zo’n man er niet meer is. Waarom? We zijn moegestreden en de vraag om een vrijspraak is een klap in ons gezicht. Deze man mag nooit meer vrijkomen.”

De rechter doet op 6 juli een uitspraak over de zaak.