Man uit Lichtervelde gaat volledig door het lint wanneer zijn vrouw een einde maakt aan de relatie. Terwijl de politie voor de deur staat neemt hij een vleesmes en doet dan iets zeer gruwelijks

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Lichterveldenaar Rudy T. had het er bijzonder moeilijk mee dat zijn vrouw een einde had gemaakt aan hun relatie. En wanneer dan ook nog eens de politie voor de deur stond, sloegen bij hem de stoppen door.

Op 26 november vorig jaar maakte de 53-jarige Giselle “Gigi” De Clercq een einde aan haar turbulente relatie met Rudy. De twee waren op dat moment zeventien jaar samen, schrijft Het Nieuwsblad.

Alcoholprobleem
Rudy had een alcoholprobleem waardoor hij erg agressief kon worden. Toen Giselle een einde maakte aan haar relatie, begon hij zijn vrouw te bedreigen. Hij deed de deuren op slot en gaf haar twee harde vuistslagen in het gezicht.

Politie
Rudy ging dan naar de keuken. De vrouw maakte van dat moment gebruik om de politie te alarmeren. Het liep helemaal mis wanneer twee agenten op de deur aan het bonken waren. Rudy nam dan een vleesmes en stak tien keer. Giselle viel per toeval neer op de afstandsbediening van de garagepoort.

"Leeggebloed"
Zo konden de agenten naar binnen rennen met getrokken wapen. Ze dwongen Rudy op de knieën. “Mijn cliënte had steekwonden over het hele lichaam en het bloed hing tot op het plafond. Ze was zodanig leeggebloed dat de artsen haar zonder verdoving hebben moeten opereren”, zegt advocaat Jef Vermassen aan de rechtbank. “De kans dat hij dit binnen de vijf jaar nog eens doet is volgens psychiaters erg groot.”

"Geen moordplan"
"Hij had helemaal geen moordplan beraamd,” zei advocaat Frédéric Thiebaut. “En hij is  ook helemaal niet het onmens dat de burgerlijke partij hier van hem maakt. Hij verdiende goed zijn brood als internationaal trucker en heeft nog steeds een goed contact met zijn dochter uit zijn eerste huwelijk.”

Gevangenisstraf
Het Openbaar ministerie eist een celstraf van tien jaar effectief. Advocaat Thiebaut hoopt alsnog dat de rechtbank dit zal herleiden naar vijf jaar, waarvan hoogstens drie effectief.