VTM

Regisseur van documentaire over Will Tura doet vervelende vaststelling: "Dat kan hij niet"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
'Hoop Doet Leven', zo heet de documentaire over het leven van Will Tura (77). Opvallend is dat je Will niet zal horen in de documentaire.

Regisseur Dominique Deruddere lanceerde de trailer over de documentaire. Daarin zie je heel wat zwart-witfilmpjes. “Maar dat is niet wat het lijkt", merkt hij op in Het Nieuwsblad.

"In de trailer zie je een jongetje langs een muur huppelen. Dat is niet Will Tura. Ik gebruik algemene beelden in de film. Dit is wel het verhaal van Will, maar ik kies voor de vorm van een docu-speelfilm waarin meteen ook een tijdsbeeld wordt opgetrokken. De film gaat dus evengoed over elke Vlaming die in de tijd van Will opgroeide.”

Je hoort ook niet de stem van Will Tura. Het is Jan Decleir (72) die alles inspreekt. "Jan vertelt de hele film lang het verhaal van Will Tura vanuit de ik-positie. Alsof hij zelf de zanger is”, zegt Deruddere. Daar heeft de cineast van Iedereen Beroemd en Flying Home twee redenen voor. “Will Tura is een goede zanger, maar geen al te beste verteller. Bovendien is Jan een even groot icoon als Will, dus dat klopt wel.”

BEKIJK HIER DE TRAILER