VTM

Mayra uit ‘Thuis’ reageert voor het eerst op fel besproken scène: “Ik ben zelf gaan spreken met scenaristen, maar niemand wilde luisteren”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
Muriël Bats speelt in Thuis de rol van Mayra. In de seizoensfinale van afgelopen donderdag zat ze met Waldek en Zoë in een brandende wagen. Zullen ze het overleven?

In Dag Allemaal reageert Muriël ook voor het eerst op een veel besproken scène, de babywissel. Veel fans vonden dat onrealistisch. En de actrice deelt die mening.

“Als actrice heb ik daar vragen bij gesteld, maar de scenaristen bedenken de lijnen en als actrice moet je die gewoon spelen. Punt uit. Ik heb me daar snel bij neergelegd.” 

"Geen gewetenloze vrouw"
“Ik vond dat ik het ook wel kon verantwoorden naar mijn personage toe. Mayra heeft in het verleden wel vaker vreemde keuzes gemaakt of alle zin voor realiteit verloren. Maar ze is geen gewetenloze vrouw.”

Muriël verdwijnt ook uit de soap. “Of Mayra sterft in de seizoensfinale? Het is logisch dat men dit denkt, maar ik zou toch aanraden om te blijven kijken. Ik vond het wel vervelend dat mijn vertrek te vroeg bekend raakte, want ik had mijn familie en vrienden nog niet ingelicht. Hoe het ook zij, ik blik met veel dankbaarheid terug op die zeven jaar bij `Thuis'. Ik heb veel geleerd en aan zelfvertrouwen gewonnen.”