Advocaat van doodgereden chiroleidster Julie Roelens doet verschrikkelijke ontdekking over man die haar doodgereden heeft: “Dit kan echt niet meer, hoor”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De advocaat van de familie van Julie Roelens, de 22-jarige chiroleidster die in september doodgereden werd in Ertvelde, heeft een vreselijke ontdekking gedaan over de man die Julie heeft doodgereden.

Het ongeval gebeurde vorig jaar in september rond vier uur ‘s nachts. Julie kwam met een vriend net terug van een fuif. Het meisje wandelde met haar fiets aan de hand en werd aangereden door David D. (39) uit Evergem. Hij pleegde vluchtmisdrijf, maar kon niet veel later door de politie aangehouden worden.

Schokkende ontdekking
De advocaat deed een schokkende ontdekking over de man. "De chauffeur was al begonnen met bier te drinken om 15 uur", citeert Het Laatste Nieuws de advocaat bij de politierechter. "In totaal moet hij 25 glazen gedronken hebben. Daarna heeft hij nog een lijn coke gesnoven en is hij in de wagen gestapt. Dit is moord! Er was op de plaats van het ongeval zelfs geen remspoor waar te nemen.”

Niet zichtbaar
De verdediging is het daar niet mee eens. “Julie liep met haar fiets in de hand op straat. Bovendien werkte haar achterlicht niet. Daardoor was ze wellicht pas op 20 meter zichtbaar - dat is één seconde voor het ongeval", zegt de advocaat van David D. "Dan dringt de vraag zich op: had iemand die niet geïntoxiceerd was, de aanrijding op zo'n korte afstand wél kunnen vermijden?"

Levenslang
De moeder van Jullie vat alles samen in één zin: “Wat de straf ook is, wij moeten dit levenslang dragen."