Weervrouw Jill Peeters doet opmerkelijke voorspelling: "Dit soort zomer staat er ons te wachten"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Printscreen video VTM
Weervrouw Jill Peeters heeft een gewaagde voorspelling gedaan. Ze sprak zich uit over het weer dat ons komende zomer te wachten staat.

Er is 60 tot 80% kans dat de temperatuur in België boven de gemiddelden zal liggen. Dat voorspelt het Met Office, zeg maar de Britse versie van ons KMI.

“Als het Britse instituut een warme zomer voorspelt, klopt dat doorgaans wel. Ze vergelijken hun voorspellingen trouwens voortdurend met het weer dat we echt krijgen, waarna de berekeningsmodellen bijgestuurd worden. We moeten ook niet naïef zijn: in een opwarmend klimaat is de kans op een warme zomer nu eenmaal groter”, reageert Jill in Het Laatste Nieuws.

Maar volgens de weervrouw is er een verschil tussen een warme zomer en een goede zomer. “Dat de zomer warmer zou kunnen worden dan gemiddeld, wil niet zeggen dat het ook 'een goede zomer' wordt. De indruk die overblijft, heeft meer te maken met de 'zonnigheid'. Het is best mogelijk dat de mensen na een zomer met normale temperaturen toch het gevoel hebben dat het een mooie zomer was, gewoon omdat ze konden genieten van veel zonneschijn. Temperatuur zegt dus zeker niet alles."