De 5-jarige Julia uit het Waalse Ans kreeg een besmet stuk vlees te eten en werd meteen naar een ziekenhuis in Parijs gebracht: “Haar leven is in gevaar"

bron: Sudpresse/Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
François Pire en Audrey Coonen uit het Waalse Ans beleefden een nachtmerrie in de nacht van 8 op 9 april van dit jaar. Er was iets grondigs mis met hun dochtertje van vijf jaar.

Julia bleef maar overgeven. Ze besloten om naar het ziekenhuis in Montegnée te trekken, vernam Het Nieuwsblad. De dokters hadden er geen goed nieuws te melden.

Het meisje had een bacterie binnengekregen door een slecht stuk klaargemaakt vlees. Die bacterie verspreidt toxines verspreidt die alle kleine bloedvaten van de nieren en in iets mindere mate ook de hersenen langzaam doen verstoppen.

Julia werd naar het Debré-ziekenhuis in Parijs gebracht. Alleen daar kon ze een passende behandeling krijgen. “Daar hebben ze het enige medicijn dat haar kon helpen, Soliris, dat heel erg duur is. Julia moest een twintigtal dosissen nemen en ook haar immuunsysteem sterkte aan. Zo is haar leven gered geweest want dat was wel in gevaar”, vertelt vader François. 

Sinds eind vorige week is ze weer thuis in Ans. "Het gaat beter en beter”, zegt François, “Nu ze weer thuis en bij haar grote zus is. Ze kreeg twee maanden lang eten via een sonde, nu begint ze langzaam weer te eten. Ze begint ook weer te praten. Op de MRI was een kleine atrofie in de hersenen te zien. Ze moet nu revalideren en afwachten, maar we hebben er vertrouwen in.”

Het besmette stuk vlees was afkomstig van de barbecue. “Zorg ervoor dat het vlees goed gekuist en goed klaargemaakt is”, waarschuwt vader François nog.