An Merckx uit Geel wordt door burgemeester van Aarschot omver gereden: “Ik lag daar te kermen van de pijn op de grond en dan durfde die burgemeester nog dit tegen mij te zeggen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
An Merckx (46) heeft nog een zeer lange revalidatie voor de boeg. Ze werd aangereden door de burgemeester van Aarschot André Peeters.

An was vorige week zondag vertrokken voor een rustige rit met de motor. Rond 11 uur, amper 30 kilometer later, ging het gigantisch mis. "Op dat moment reed ik voorop", zegt An in Het Nieuwsblad. "De rit ging langs landelijke wegen, snel reden we niet. Er waren ook heel wat fietsers op de baan, geen goed idee dus om snel te rijden.” 

“Met een snelheid van 30 tot 40 per uur bolden we door Wolfsdonk en Langdorp. Op een kruispunt in de Spagniestraat in Langdorp werd ik aangereden door een wagen die van links kwam. Een volle klap op mijn been. Ik werd van de motor gegooid. Mijn partner kon nog stoppen voor de wagen. De aanrijder is gestopt. Terwijl ik daar lag te schreeuwen van de pijn beschuldigde hij ons van te snel rijden..."

Een uur lang heeft An zitten kermen van de pijn op de grond. Pas dan kwam er een ambulance ter plaatse. “En daar moest er ook nog een MUG-team komen”, gaat An verder. “Ze brachten me naar het ziekenhuis in Diest. Daar bleek dat ik een viervoudige beenbreuk heb opgelopen. Ik kreeg twee spillen in mijn been.”

An heeft nog steeds hevige pijn en moet nog zes tot acht maanden revalideren. Ze stoort zich vooral aan de houding van burgemeester André Peeters.” Een ongeval kan iedereen overkomen. Zoiets doe je niet met opzet. Maar de burgemeester belde al enkele malen. Neen, niet om te vragen hoe het met me gaat. Wel met zelfbeklag, waar ik niets aan heb. Hij kan er niet van slapen. Hij vindt het erg. Hij heeft het zwaar. Terloops vraagt hij naar mijn toestand. Hoe komt die man eigenlijk aan mijn gegevens? Neen, ik heb hem mijn nummer niet gegeven. Ik wil met rust gelaten worden. Het Is nu eenmaal gebeurd. Over wie in fout is, moet blijken uit de vaststellingen van de politie."

Bezorgdheid
Burgemeester Peeters ontkent dit. “Er is helemaal geen sprake van zelfbeklag”, licht hij toe. "Ik heb die vrouw inderdaad tweemaal gebeld. Gewoon uit bezorgdheid. Telkens kreeg ik haar partner aan de lijn. Hij vond het nog te vroeg om met haar te praten. Ook heb ik gezegd hoe ik aan hun nummer kwam.” 

“Bovendien heb ik geen enkele uitspraak gedaan over snelheid. Waar haalt men dit? Snel werd niet gereden, het is een kruispunt met beperkte zichtbaarheid. Ik merkte haar te laat op en kon haar niet meer ontwijken. Een 'banaal'ongeval, maar helaas met zware gevolgen voor het slachtoffer. Is het dan niet normaal dat dit een impact heeft."