Maithile Vanhille is 13 jaar en heeft een hersentumor: Haar ouders hebben een hartverscheurende beslissing genomen over de toekomst van hun dochter

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De 13-jarige Maithili Vanhille is net terug uit Mexico na een dertiende behandeling. De tiener uit Assebroek heeft een hersentumor.

Op de scans was te zien dat de twee tumoren in Maithili's hersenstam niet meer al te actief zijn. Dus kreeg het tienermeisje afgelopen vrijdag in Mexico voor de dertiende keer via de lies een cocktail van medicijnen ingespoten. 

Maithili werd twee jaar geleden ziek. De dokters gaven haar nog een paar maanden te leven, maar het meisje is een vechter. Het lijkt opnieuw de goede kant uit te gaan maar in januari kreeg het meisje opnieuw een flinke tegenslag te verwerken. “In 14 dagen tijd werd ze immobiel en moest ze thuisblijven van school. Daar heeft ze veel van afgezien. Ook mentaal was het een slag", vertelt haar papa Sam in Het Laatste Nieuws. "Haar moed en vechtlust namen af. Ze was ook al zo lang aan het vechten. Voor het eerst maakte ze voor zichzelf uit dat ze misschien wel niet meer verder zou doen."

"Ze vraagt zich immers vaak af waarom ze moet blijven vechten als er tóch een andere tumor, op een andere plaats bijkomt. Als ouder wil je de stap niet zetten om te moeten zeggen dat het stopt. Maar als ze zelf zegt dat ze niet meer kan, respecteren we haar keuze. Als ze wil stoppen, stopt het."

Maar na haar laatste behandeling gaat het opnieuw beter met Maithili. "Als de resultaten positief blijven, blijven we ook doorgaan", vertelt de papa nog.