Onwaarschijnlijk: Deze zeer lichte straf krijgt man die kat in een oven stak van 200 graden warm en er daarna mee ging voetballen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Sprotje is stilaan de bekendste kat van België aan het worden. Het diertje werd door een jonge man in een hete oven van 200 graden gestoken. Daarna gingen ze met het arme diertje voetballen.

Het zet allemaal kwaad bloed bij de dierenartsen. Zij willen dat de dader naar de gevangenis vliegt. “Wij onderzoeken nu of wij als belanghebbenden druk kunnen uitoefenen om ervoor te zorgen dat justitie op z’n minst een enorme boete geeft en liefst een gevangenisstraf. Want een ergere vorm van dierenmishandeling is haast niet denkbaar. Deze man is niet goed bij zijn hoofd”, zegt dierenarts Joshua Dutré.

Goed nieuws
Sprotje is nog altijd maar tien maanden oud. “Ze gaat zeker helemaal herstellen”, zegt Dutré van Dierenartsen Overleie. “Al gaat dat nog wel weken duren. Ze is echt ontzettend lief. Zelfs na alles wat zij heeft meegemaakt, geeft ze gewoon nog kopjes en spint.”

Eigenaar
De dader zou niet de eigenaar van de kat zijn. Op het moment van de feiten zouden er verschillende mensen in het huis aanwezig zijn. De meeste waren aan het gamen en dronken. De eigenaar van de kat zou niet thuis geweest zijn toen het gebeurde.

Nieuw gezin
Er wordt nu een nieuw gezin gezocht voor Sprotje. Haar ex-baasje komt er voorlopig vanaf met een erg lichte straf. Hij lijkt er vanaf te komen met een geldboete.