Weerman Frank Deboosere heeft goed nieuws: “Eerst nog puffen en zweten maar daarna gaan veel mensen blij zijn met de aankomende weersverandering”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
We krijgen vandaag opnieuw een warme dag. Al zijn de onweersbuien nooit ver weg.

We gaan vandaag opnieuw richting 24 graden”, zegt weerman Frank Deboosere op Radio 2. “Hoe verder de dag vordert, hoe meer kans dat we de zon zullen zien verschijnen. Wat wel opvalt is dat de kust al weken achterloopt. Dat komt daar door de zeebries. Het wordt er niet warmer dan 18 graden.”

“Maar met die zon is er ook nog kans op onweer. Dat vooral zo in het oosten van het land zijn. Komende nacht wordt droog en morgen komt de zon weer tevoorschijn. We gaan dan naar 27 graden in het binnenland, aan de kust wordt het maar 17 graden.”

“Voor zondag krijgen we ongeveer hetzelfde weer. In de loop van de namiddag kan er in het oosten wel een regen - of onweersbui opduiken. De temperatuur klimt naar zo’n 26 graden.”

Volgende week
“Maandag blijft het nog een hele dag droog. De regen verwachten we pas tegen ‘s avonds. Die regen blijft dinsdag ook hangen. Het wordt gevoelig frisser want we halen dan net geen 20 graden.”

“Het tweede deel van volgende week wordt het zomer op zijn Belgisch. Wat zon, wat wolken en temperaturen die schommelen rond de 20 graden. Ik ben er zeker van dat heel veel mensen blij gaan met deze weersverandering, maar eerst dus nog wat puffen en zweten.”