Meisje van 6 jaar wordt in auto gesleurd vlakbij haar thuis maar kan op deze dappere manier ontsnappen: “Mogelijk wilden ze haar verkopen”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Het Nederlandse Weert is enorm geschrokken. Daar werd een meisje van 6 jaar ontvoerd.

Het meisje kwam woensdagavond rond half zeven bij een klasgenootje, dat twee deuren verder woont, vragen of ze bij haar mocht spelen, maar het meisje was nog bij haar oma. Toen ze naar huis liep, werd ze aangesproken door een man.

Auto
De man vroeg of ze wilde meerijden. Het meisje weigerde, maar werd toen in de auto gesleurd. Dat kwam Het Belang van Limburg te weten. 

Eén of twee mannen
Volgens Marco Timmermans, de vader van het buurmeisje, zaten er twee mannen in de auto. De politie spreekt van één persoon. De buurman heeft een camera aan zijn voordeur.

Schreeuwen
“Het gebeurde net om de hoek, uit het zicht van de camera”, aldus de buurman. "Het duo reed met het meisje weg, maar liet haar twee straten verderop bij vmbo-school Kwadrant uit de auto. Gelukkig heeft ze heel hard geschreeuwd”, stelt Timmermans. De ontvoerders kregen er zeker hoofdpijn van of werden bang van haar gegil. Dat is volgens mij haar redding geweest.”

Het meisje liep naar huis. Haar ouders belden meteen de politie. Ze moet eerst tot bedaren komen voor we haar kunnen verhoren”, verklaart een woordvoerster van de politie. “Dat doen we ook uit zorg voor het kind. Dat kan best een paar dagen duren.”

Verkopen
En ook de ouders van het meisje zijn goed geschrokken. Het meisje komt uit een ‘goed geïntegreerd Pools gezin’. Buurman Timmermans wil er niet aandenken wat er meisje zou gebeurd zijn. "Wie weet wat ze met haar wilden doen. Verkopen of God weet wat… Ik heb het meisje vandaag nog gezien en ik heb wil de indruk dat het terug beter gaat met haar.”

Getuigen
De politie is ook nog altijd op zoek naar de inzittenden van de witte wagen. Het gaat mogelijk om een nieuwe Volkswagen Golf of een soortgelijk model, waarin het meisje meegenomen werd. De politie roept getuigen die iets gezien hebben op zich te melden.