Onweer houdt weer opnieuw lelijk huis: In regio rond Kortrijk staan de straten blank en het is nog niet voorbij

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Donderdagavond is er veel neerslag gevallen in het zuidwesten van Vlaanderen. In de vooravond trok er een hevig onweer over Kortrijk.

Het is voor de tweede week op rij dat de streek getroffen wordt door een zwaar onweer. Het resultaat is dat straten opnieuw blank staan. Ook op de E17 verloopt het verkeer erg moeizaam. De snelweg staat er volledig onder water. 

"We zien inderdaad dat de verkeerswissel ter hoogte van Aalbeke vlakbij de Franse grens blank staat. Het water staat enkele centimeters hoog", bevestigt het verkeerscentrum aan Het Nieuwsblad. "Zo'n hevige regenval op erg korte tijd middenin de spits zorgt onvermijdelijk voor files."

"Mensen gaan trager rijden en de weg slibt dicht. De ervaring leert dat dit soort files zich wel snel oplost wanneer het stopt met regenen."

In de loop van de avond kan het ook nog in de rest van het land zwaar gaan onweren. En ook morgen moeten we rekening houden met zware onweersbuien. De zwaarste buien zouden dan vallen in de streek rond de Nederlandse grens.