Speciaal interventieteam van politie heeft nieuwe aanslag in Luik vermeden: Man opgepakt die ook Benjamin Hermann heel goed kende

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het speciaal interventieteam van de politie heeft een nieuwe aanslag in Luik vermeden. Het pakte een man op die plannen had om in de voetsporen van Hermann te treden.

De politie kon Fouad B. vanmiddag rond 14 uur arresteren. Hij werd opgepakt in Verviers. Het parket kreeg een tip dat hij plannen had om een nieuwe aanslag te plegen in Luik en de man had de voorwaarden van zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling op 22 mei niet nageleefd. Dat vernam Het Laatste Nieuws.

Fouad kende de schutter van Luik, Benjamin Hermann, zeer goed. De twee leerden elkaar kennen in de gevangenis. Fouad B. riep medegevangenen op om in Syrië te gaan vechten of in België aanslagen te plegen. Mogelijk speelde hij ook een belangrijke rol in de plannen van Hermann.

Fouad maakt ook deel uit van een groep van 25 personen die geradicaliseerd zijn. Hij was bekend bij OCAD, het Centrum voor de Dreigingsanalyse, en stond op hun lijst met terroristen.