VTM

Piet Huysentruyt boos op zichzelf: “Ik heb mijn vader dit nooit kunnen zeggen. Dat neem ik mezelf nog steeds kwalijk”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Piet Huysentruyt heeft de dood van zijn moeder nog geen plaats kunnen geven. Er zit de tv-kok ook iets dwars over zijn vader.

Piet zijn moeder is nog maar onlangs overleden. “Ik heb nog twee weken en een half met haar doorgebracht, ik zag haar snel achteruitgaan. Ze is thuis gestorven, omringd door haar drie kinderen. In die zin was het een mooi afscheid”, vertelt Piet in TV-Story. 

“Met Kerstmis zijn ook nog alle kleinkinderen bij haar op bezoek geweest, er werden mooie foto's gemaakt. Dat heet haar heel erg deugd gedaan. Ik heb alles nog tegen haar kunnen zeggen wat ik wou, wat bij ons vader niet het geval was.”

Maar dat is wel anders bij zijn vader. “De eerste keer dat je een ouder verliest, weet je niet hoe je daarmee om moet gaan. Eigenlijk zouden ze daarin lessen moeten geven. Papa heet nog drie maanden geleefd (hij overleed aan pancreaskanker, red.), maar ik durfde niets zeggen tegen hem. Ik heb bijvoorbeeld nooit kunnen zeggen: `Vader, ik zie je graag'. Dat heb ik mezelf achteraf kwalijk genomen.”