Frank Deboosere kondigt drastische weersverandering aan: "Die komt er vanaf maandag"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Frank Deboosere bestudeerde de weerkaarten. De weerman heeft geen al te best nieuws te melden.

Voor vandaag ziet het er wel goed uit. "In Vlaanderen blijft het een hele dag droog", merkt Deboosere op bij Radio 2. "Enkel in het zuiden van het land krijgt men af te rekenen met fiks onweer. Het wordt ook zeer warm. In de Kempen loopt de temperatuur op tot 29 graden."

"Dat zal ook morgen het geval zijn en ook overmorgen. Het is van die zwoele warmte. Het zal allemaal erg plakkerig aanvoelen. De hitte blijft ook hangen. Het zal moeilijk worden om te slapen. De temperatuur blijft schommelen rond de 30 graden. Wie het graag wat frisser heeft kan naar de kust gaan. Daar staat een strakke wind met maxima rond de 20 graden."

Onweersbuien
"De onweersbuien gaan we donderdag en vrijdag niet meer kunnen tegenhouden. Dat worden weer felle exemplaren met veel regen en wateroverlast, zoals we vorige week al meegemaakt hebben. Het is onmogelijk te voorspellen waar die buien gaan vallen. Aan de kust zou het wel droog blijven."

"Het weekend wordt dan wat rustiger, al blijven buien wel mogelijk. Volgende week schakelen we over naar meer normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Dan wordt het nog 20 graden met veel wolken en regen."