VTM

66-jarige Koen Crucke verrast iedereen en gaat opnieuw studeren: "Deze opleiding ga ik volgen"

door: PMN
Je bent nooit te oud om te studeren. Het moet ook Koen Crucke gedacht hebben.

Koen Crucke maakte het nieuws tijdens Marathonradio op MNM bekend. Koen wil pattisier worden. “Vier maanden geleden wist ik nog niet hoe je een oven moest aanzetten. En nu ga ik voor patissier", luidt het bij Koen in Het Nieuwsblad.

De 66-jarige Koen Crucke start in september met zijn opleiding aan de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. “Ik heb het stevig te pakken. Al maanden zit ik filmpjes op YouTube te bekijken van bekende patissiers. En voor de verjaardag van Jan ( zijn partner, nvdr.) heb ik voor het eerst zelf een slagroomtaart gemaakt."

"Voor kerstdag hoop ik mijn eerste kerststronk te kunnen maken. Volgende week maak ik bladerdeeg. Pas op, patisserie is niet om mee te lachen, het is heel delicaat. Tijdens de opleiding gaan we ook pralines, éclairs en truffels maken.”

“Ik sta altijd stil wanneer ik langs onze bakker loop, die geur! Dan sta ik te kijken en denk ik: dat wil ik ook kunnen. En het werd eens tijd voor een hobby naast mijn vak. Mijn vak is mijn hobby, maar ik sluit er mezelf tegelijk ook een beetje mee op.”