Vader van slachtoffer aanslag Luik weigert met premier Michel en minister Jambon te spreken: “Schandalig wat ze gedaan hebben! Mijn zoon is dood en dat is hun schuld”

bron: RTBF/Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De vader van Cyril Vangriecken, de 22-jarige student die vorige week in Luik in koelen bloede werd doodgeschoten door Benjamin Herman, heeft de dood van zijn zoon nog geen plaats kunnen geven.

Cyriel werd gisteren begraven in Vottem. Duizenden mensen woonden die begrafenis bij. Ook premier Charles Michel (MR) en vicepremier Jan Jambon (N-VA) waren aanwezig, maar daar weigert Vangriecken mee te praten.

“Ik ben boos op hen: na de feiten komen ze naar hier terwijl ze ruim voordien al hadden moeten ingrijpen”, citeert Het Laatste Nieuws hem bij RTBF. “Het is onze regering die de wetten maakt. Ze stuurt jonge mensen naar de gevangenis voor zware criminaliteit, ze komen weer vrij en plegen opnieuw misdaden. Het is in de gevangenis dat ze actie moet ondernemen. De politie en de cipiers moeten beter worden opgeleid.”

“De dader is een man die nooit op vrije voeten had mogen komen. Hij keerde niet op het afgesproken uur terug uit penitentiair verlof. Men zei dat hij veertien keer de gevangenis had verlaten zonder enig probleem. De vijftiende keer heeft hij mijn zoon vermoord. Dat is gewoon schandalig. Ik geef de regering de schuld.”