Dierenasiel geeft hond dodelijk spuitje terwijl het dier aan het bevallen is: “Dit kan echt niet meer! Zelfs haar puppy's zijn dood”

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Daily Mail
In een dierenasiel in Texas er opschudding ontstaan. Een medewerker deed op zijn Facebook geen al te fraai verhaal uit de doeken.

De medewerker deed op zijn Facebook het verhaal van een hond die een dodelijke spuitje werd gegeven terwijl ze aan het bevallen was. “De hond werd door zijn eigenaar naar het asiel gebracht”, zegt de medewerker. “Volgens hem zou de hond te agressief zijn.”

Niet agressief
“Ik ben bij de hond geweest en die was totaal niet agressief. Ze was bang en sprong tegen me op om troost te zoeken. Ik merkte ook dat ze aan het bevallen was. Ik heb toen de directie verwittigd.”

Hond en puppy's dood
“Toen ik even later terugkwam, was de hond was. Ze zeiden me dat ze haar een dodelijk spuitje hebben gegeven en dat ook de puppy’s dood zijn. Ik weet dat euthanasie realiteit is in een dierenasiel, maar toch geen hond die aan het bevallen is? Dit kan echt niet meer.”

"Enige juiste oplossing"
Bij het dierenasiel begrijpt men de medewerker. “Maar we hebben de hond niet gedood terwijl die aan het bevallen was. Dat hebben we na de bevalling gedaan. Het was de enige oplossing. De hond was gevaarlijk. Hij is door zijn baasje nooit gesocialiseerd geweest. Het was een moeilijke beslissing maar wel de juiste.”