Meer nieuws bekend over jongen die verdacht wordt aanslag te willen plegen op een school in Brugge: Vreselijk wat er in zijn mail stond

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Vanmorgen raakte het nieuws bekend dat een jongen uit Dendermonde een aanslag wilde plegen op een school in Brugge. Hij stuurde alvast een zeer verontrustende mail naar een Amerikaans bedrijf.

De jongen verstuurde de informatie afgelopen dondag 31 mei. Via een chatbericht kwam hij in contact met een Amerikaans bedrijf.  “Ik zoek een toestel om zo veel mogelijk slachtoffers te maken”, klonk het. Hij specificeerde zijn plan en had over een ‘school shooting’.

De FBI werd op de hoogte gebracht en die verwittigde de politie in ons land. De jongen kon gisteren opgepakt worden en werd ook al verhoord. In dat verhoor ontkent hij dat hij plannen had om een aanslag te plegen. Hij zegt dat hij de consequenties verkeerd ingeschat heeft.

 “De jongen is erg geschrokken”, laat zijn advocaat weten aan Het Nieuwsblad. “Hij beseft dat zijn flauwe grap verstrekkende gevolgen heeft. Maar kwade bedoelingen had hij niet, zijn gedrag was tot nog toe onbesproken. Net zoals zijn ouders ook onbesproken mensen zijn.”