VTM

Jan uit Familie fronst zijn wenkbrauwen bij enkele beslissingen van de makers: “Het maakt het er voor de acteurs niet makkelijker op”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Jef De Smedt (62) is één van de weinige acteurs die vanaf het begin meespeelt in Familie. Al is het voor hem ook niet altijd even makkelijk.

Binnenkort keert Martine Jonckheere terug op de set. Ze kruipt opnieuw in de huid van Marie-Rose. “Het is goed dat Martine terugkomt”, zegt Jef in Dag Allemaal. “Familie heeft die nieuwe impulse nodig. Kijk maar naar de terugkeer van Karel Deruwe als Guido. Dat Martine terugkeert is fantastisch nieuws voor zowel de kijkers als de acteurs.”

Al fronst Jef wel zijn wenkbrauwen bij enkele beslissingen van de makers. “Voor mij was het nu wel een heftig seizoen”, gaat de acteur verder. “Hilde Van Wesepoel, die mijn vrouw Linda speelt, verdween.”

“Daarnaast verdween ook Ini Massez, die de rol speelde van Viv. Zij was de andere vrouw in Jans leven. Ik bepaal de verhaallijnen niet. Ik kan je verzekeren dat als je met die mensen al zo lang samenwerkt en je moet dan afscheid nemen, dat is heel moeilijk. Je staat als acteur ten dienste van de kijkers, maar dergelijke dingen maken er het niet makkelijker op.”