Vandaag is Cryiel begraven, één van de slachtoffers van de aanslag in Luik: “Sorry jongen, ik heb niets heb kunnen doen”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag nemen vrienden en familie afscheid van Cyril Vangriecken. De 22-jarige student werd vorige week dinsdag door schutter Benjamin Herman koelbloedig om het leven gebracht in zijn auto in Luik.

Cyriel studeerde af en bracht net op dat moment zijn eindwerk naar school. Hij was echter op de verkeerde plaats op het verkeerd moment. Terrorist Benjamin Hermann schoot hem dood in de auto.

Moeder Fabienne zag het allemaal gebeuren. Ze zat net bij haar zoon in de auto. "Het is zeer pijnlijk voor mij dat ik mijn zoon verloren heb. Ik heb niets kunnen doen”, zegt de moeder bij VTM-Nieuws. “En voor mij is het ook zeer pijnlijk omdat ik me afvraag: 'Waarom hij en niet ik?' Want ik ben een moeder. Ook heb ik spijt omdat dit al zoveel keer gebeurd is, of het nu bij ons is of in andere landen, de barbaarse moorden op onschuldige mensen.” 

“Het is al zoveel gebeurd, en deze keer is het ons overkomen. Is er nog meer spijt en pijn nodig?”, vraagt de vrouw zich af. “Gaat dit nog verder?”