Familie van terrorist die in Luik drie mensen doodschoot heeft verbazingwekkend besluit genomen over zijn begrafenis: “Dit kan toch niet meer?”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
De inwoners van Luik zijn diep geschokt. Alles heeft te maken met de 31-jarige Benjamin Hermann. Die schoot vorige week dinsdag drie mensen dood tijdens een aanslag in de straten van Luik.

De politie kon Hermann uiteindelijk doodschieten. Hij zal begraven worden in een katholieke kerk in Marche-en-Famenne. Dat vinden veel plaatselijke inwoners niet kunnen. Hermann was immers in de gevangenis geradicaliseerd en zag zichzelf als moslim, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Hermann zal dus ook begraven worden op een katholiek kerkhof. Dat heeft zijn familie beslist. De familie van Herman zag echter geen tekenen van radicalisering bij hun naaste en dus vroegen ze de lokale pastoor, François Barbieux, of hij er begraven mocht worden. “De familieleden begrijpen het onbegrip volkomen, maar zij moeten rouwen om een zoon, een oom, een kleinzoon”, klinkt het.

De familie roept ook om hen privacy en rust te gunnen tijdens de begrafenis. Allicht zal er op de begrafenis een pak politie aanwezig zijn.