Horror! Man uit Aalst wordt in de rug aangevallen door twee allochtonen. Ze slaan hem met een voorwerp tegen de grond. Eén van hen gaat met zijn duim in het oog van de man: “Dat dreig ik nu te verliezen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Pierre De Wuffel (49) is lelijk toegetakeld. De man uit Aalst werd donderdag het slachtoffer van zinloos geweld.

Jean-Pierre was iets na 16 uur nietsvermoedend op weg naar de winkel. In de Hovenierstraat, op minder dan een kilometer van zijn woning, werd hij langs achter aangevallen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Slag op hoofd
“Ik kreeg een harde slag op mijn hoofd afkomstig van een grote steen. Ik viel neer op de grond en zag de twee mannen op mij afkomen”, zegt Jean-Pierre. Hij kon nog rechtkomen maar kreeg opnieuw zware klappen toegediend.

Duim in oog
"Eén van de daders hield me vast en had een zwaar voorwerp in zijn hand, waarmee ik meerdere keren werd geslagen op mijn knieën en armen. Ik probeerde mij te verdedigen, maar kon niet veel doen.” Intussen drukte één van de daders een duim in zijn oog. “Hij drukte ontzettend hard door en deed me daardoor veel pijn, maar waarom de mannen mij aanvielen weet ik niet. Voor zover ik weet, heb ik geen vijanden.”

Oog
Jean-Pierre verloor het bewustzijn en werd wakker in een nabijgelegen apotheek. Verschillende getuigen zagen het allemaal gebeuren en verwittigden de politie. “Er is een grote kans dat ik mijn oog verlies. Er is overal bloed achtergekomen en ik zie er bijna niets meer door. Ik loop zelfs in mijn eigen woning overal tegen.”

Aangehouden
De dader zijn twee dertigers van allochtone afkomst. De politie kon al één van hen inrekenen.