Spoedarts maait bejaarde man van de baan en pleegt dan vluchtmisdrijf. Politie doet erg schokkende ontdekking bij spoedarts

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Uitgerekend een spoedarts reed de 78-jarige Marcel Matthys uit Zwijnaarde van de weg. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Marcel stak dinsdag rond 5.40 uur stak hij de N60 over ter hoogte van de Klossestraat in Zwijnaarde. "Ik had gewacht tot ik groen licht had en was al bijna aan de overkant toen plots die auto opdook."

Rode licht
Het bleek de 31-jarige Alexander V. te zijn. De spoedarts reed met hoge snelheid door het rode licht. "Plots hing ik in de lucht, terwijl mijn fiets weggekatapulteerd werd", doet slachtoffer Marcel zijn verhaal in Het Laatste Nieuws. De spoedarts gaf plankgas en reed gewoon verder. Een half uur nadien kon de politie hem inrekenen.

Doodsmak
"Ik viel recht op mijn rug - het moet een doodsmak geweest zijn. Vanuit mijn ooghoek zag ik plots iemand opduiken, maar daarna werd het zwart voor m'n ogen. Het volgende dat ik me herinner, zijn vier ambulanciers en iemand die zegt dat ik geopereerd zal moeten worden. Mijn volgende herinnering is al het ziekenhuis. Ik denk dat ik verschillende keren het bewustzijn ben verloren."

Breuken en kneuzingen
Marcel liep zes breuken op en tal van kneuzingen. Hij ligt in het UZ Gent en wacht nog een lange revalidatie. Intussen heeft de politie ook een schokkende ontdekking gedaan bij de spoedarts. “Die bleek dronken te zijn”, luidt het bij een gerechterlijke bron. “En nog niet een beetje.”

Tien pinten
Uit de ademtest bleek dat hij op dat ogenblik nog 2,3 promille in het bloed had, een drugstest was negatief. "Hij had dus minstens 10 pinten op, maar waarschijnlijk meer, als je meerekent dat hij pas een half uur na het ongeval gecontroleerd kon worden.”

Vrijgelaten
Alexandre V. zat drie dagen en drie nachten in de cel. Gisteren werd hij onder voorwaarden weer vrijgelaten.