Weerman Frank Deboosere doet geen fijne vaststelling op de weerkaarten: “Het is nog niet voorbij voor vandaag”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
We kregen vandaag al heel wat flinke regen - en onweersbuien over ons heen. En het is nog niet gedaan.

“Een aantal felle buien trokken van zuid naar noord over het land. Het is er met bakken uitgevallen. Het was vooral West-Vlaanderen dat de volle laag kreeg, maar ook delen van West-Vlaanderen en Limburg”, licht Frank Deboosere toe bij Radio 2.

“Ik vrees dat het nog niet gedaan is voor vandaag. In de loop van de namiddag krijgen we nog een schoon cadeautje. De temperaturen gaan naar 27 graden in het binnenland. Het is vochtige warmte waardoor er veel waterdamp in de lucht zit. Je voelt dat ook als je ademt, dat gaat niet zo goed. Aan de kust is het minder warm met 22 graden.”

Positief
“Laat ons de zaken positief bekijken want we zullen ook wel opklaringen krijgen. Vannacht houden we het grotendeels droog met minima rond 17 graden. Vanaf morgen is het grotendeels droog met een zonnetje. Dan kan er hier en daar een bui vallen, maar op de meeste plaatsen droog. De temperatuur gaat naar zo'n 25 graden, dat is zeker niet slecht.”

“Ook in het weekend meestal droog met zon. Het wordt een zalige 23 graden. Dat weer is er ook voor maandag, dinsdag en woensdag. Het tweede deel van de week zou het weer warmer worden, maar dat is voorlopig nog ver weg.”