VTM

Karen Damen heeft besloten om er definitief mee te stoppen: “Het is gewoon niks voor mij”

door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Karen Damen heeft een drastisch besluit genomen. Ze heeft meteen besloten om er definitief meer te stoppen.

Karen wilde nog strak staan voor haar optreden in de Lotto Arena, maar van al die goede voornemens toen, blijft nu niets meer over.

"Ik vind lopen gewoon niet leuk", licht Karen toe in Het Nieuwsblad. "Ik snap dat er mensen zijn die er deugd van hebben, maar ik word er zenuwachtig van. Dan ga ik liever af en toe naar de fitness voor een intervaltraining. Niet dat ik dat doe, want ik heb al een paar maanden niet meer gesport."

Het licht gezien
“Voor mijn concert in de Lotto Arena in maart wou ik tien kilo afvallen. Met een voedingsdeskundige viel ik vier kilo af op één week en daarna nog een kilo of drie. Die deskundige zei: als sport je stress bezorgt, kun je er beter mee stoppen. Niet dat de man bewegen afraadt: zijn motto voor een gezonder leven is tachtig procent voeding en twintig procent beweging. "

"Sindsdien heb ik het licht gezien. Gedaan met brood en pasta, of toch veel minder. Een fan van Pascale Naessens was ik al, en dat ben ik nu nog meer. Ik besef dat vet geen kwaad kan, maar suiker wel. Volle yoghurt en volle melk: geen probleem. Vier cola's per dag: wel een probleem. Dus drink ik er nu twee per week. In de plaats drink ik veenbessensap met spuitwater."

"Maar af en toe speel ik vals. Dan eet ik een Giant-hamburger van de Quick. En ik geef toe dat het in de zomer ook moeilijk vol te houden is. Barbecue hier, rosé daar, brood op tafel: blijf daar maar eens af.”