Hallucinant! Amerikaanse toestanden op school in Luik wanneer dolle schutter er door de gangen loopt: Dit moesten de leerlingen doen van de politie

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Je ziet het vaak in Amerika. Leerlingen die op school in gevaar zijn door een gevaarlijke schutter die in de school is binnengedrongen. Gisteren werd het jammer genoeg ook werkelijkheid in Luik.

Benjamin H. had eerst twee agenten en een jonge chauffeur vermoord en trok dan de school binnen. Daar gijzelde hij ook een poetsvrouw. Het zorgde voor hallucinante taferelen op de school.

De 16-jarige Marie zat in de klas in het Léonie de Waha-atheneum toen haar leerkracht geïnformeerd werd over de feiten. Ze legt in het Laatste Nieuws uit wat er allemaal gebeurde.

"Blijf kalm, er loopt er een gewapende man rond op school"
“Onze leerkracht zei dat wel kalm moesten blijven”, doet Marie haar verhaal. “Toen vertelde ze ons dat er een gewapende man op school. We deden de deur op slot en duwden er een kledingkast voor. We verstopten ons in een hoek. Na tien minuten kregen we telefoon dat we langs de achterkant moesten evacueren. De politie was zwaarbewapend en vormde een barricade, om ons te laten passeren.”

Een leraar had ook gezien hoe Herman een medewerkster vasthield. Die sloot meteen de poorten. “Zo konden we langs achteren ontsnappen”, getuigen de leerlingen. Gelukkig raakte er niemand gewond en kon iedereen na het voorval terug naar huis.